New Media Freak - Weblog van Kevin Tuhumury

 

 

 

Ben je op zoek naar iets? Zoals mijn artikelen, foto's of apps? Of ben je op zoek naar mijn social media, zoals twitter, flickr, facebook of github?

Pathe Mobiel voor de iPhone, een echte aanrader!

Even snel kijken welke film er draait? Met Pathé Mobiel heb je altijd en overal de laatste filmgegevens bij de hand. Nu veel sneller, overzichtelijker en met de nieuwste trailers! Aldus Pathé Cinema BV. Een aantal dagen geleden is de iPhone applicatie: 'Pathé Mobiel' namelijk vernieuwd!

Het beginscherm van Pathé Mobiel (zie bovenstaande afbeelding) zet een film in de spotlight, in dit geval: 'Public Enemies' met Johnny Depp. Daaronder staat een vijftal knoppen, waaronder de laatstgekozen stad, bioscoop, de afstand van de bioscopen vanaf je huidige locatie (met dank aan de iPhone 3GS) en de twee onderste knoppen geven de films van 'Vandaag' en 'Deze week' weer. Door op 'Vandaag' te klikken zie je in één oogopslag welke films er in jouw stad binnen 90 minuten draaien.

Verwachte films én trailers

Nieuw in deze versie is de lijst met verwachte films. De films zijn gesorteerd op 2 weken, 1 maand, 3 maanden of alle verwachte films bij elkaar. Als fervent Pathé-bezoeker houd ik de website van Pathé altijd nauw in de gaten. Door deze nieuwe optie is dat niet meer nodig. Nu heb ik zoals Pathé zelf al aangegeven heeft altijd en overal de laatste filmgegevens bij de hand, namelijk in de vorm van een iPhone applicatie op mijn iPhone 3GS.

Indien je niet bekent bent met een titel, kun je met Pathé Mobiel tevens de laatste trailers live streamen. Altijd handig als je even niet weet om welke film het gaat of als je even niets te doen hebt. Die laatste situatie zou bijvoorbeeld onderweg naar je werk in de trein plaats kunnen vinden. In dat geval is de applicatie: 'Trein' wellicht ook erg interessant (als je een iPhone hebt), maar dat is weer iets voor een volgend artikel.

Toch mis ik nog iets...

Het lijkt erop dat alle mogelijkheden die ik verwacht van een applicatie als Pathé Mobiel aanwezig zijn. Daarnaast is ook de volledige UI flink aangepakt. Pathé Mobiel is na de update veel overzichtelijker, gebruiksvriendelijker en ook mooier wat betreft het design geworden. Toch mist er nog iets... het enige wat ik nog mis is namelijk de mogelijkheid om in de applicatie zelf kaarten te reserveren voor een film. Vooralsnog is het vanuit de applicatie alleen mogelijk om de Pathélijn te bellen en op deze manier kaarten te bestellen.

Pathé op de iPhone (3GS)

Op het moment dat ik de update op mijn iPhone 3GS binnenkreeg was op Internet nog helemaal niets te vinden over de nieuwe update. Het duurde echter enkel een drietal dagen om de nummer 1 in de Top 25 meest gedownloade (gratis) applicaties in de Apple iTunes Store te bemachtigen. Dit geeft wel aan hoe populair Pathé, mobiel internet en in dit geval ook de iPhone is. Dat laatste is exact de reden waarom ik me wellicht ga verdiepen in het ontwikkelen van iPhone applicaties, maar nogmaals ook dat even terzijde.

Conclusie

Als filmliefhebber en Pathé-bezoeker kun je echt niet zonder deze applicatie! Naast de filmtijden, verwachte films en trailers is het namelijk ook mogelijk om te bekijken welke bioscopen in de buurt zijn (en meteen hoe ver ze van je vandaan zijn). Met behulp van Google Maps kun je ook zien waar de bioscoop zich precies bevind én kun je uiteraard een route er naartoe plannen. Wat heb je nog meer nodig? Wellicht een Pathé Unlimited Card ;).