New Media Freak - Weblog van Kevin Tuhumury

 

 

 

Ben je op zoek naar iets? Zoals mijn artikelen, foto's of apps? Of ben je op zoek naar mijn social media, zoals twitter, flickr, facebook of github?

De Pathe Unlimited Card (PUC) is een echte must have!

Wanneer je meer dan twee keer per maand naar de film gaat, is de Unlimited Card van Pathé voor jou waarschijnlijk een slimme zet. Met een eenvoudige rekensom van €9 (voor een bioscoopkaartje) maal twee kom je namelijk al uit op het maandelijkse bedrag wat je kwijt bent aan de zogenaamde Pathé Unlimited Card (PUC), waarmee je dan onbeperkt naar de film kan.

Voor de echte filmliefhebber is dit natuurlijk een ware uitkomst. Nu is de vraag of je als twee-keer-in-het-jaar-gaande-bioscoop-bezoeker ook wat hebt aan een PUC. In eerste instantie zou ik zeggen dat dit niet het geval is.

Voordat ik namelijk zelf de PUC had, ging ook ik maar één à twee keer in het jaar naar de bioscoop. Daar is wel het een en ander in veranderd. Volgende maand heb ik de Unlimited Card twee jaar en ben ik volgens "Mijn Pathé" inmiddels 120 keer naar de bioscoop geweest (wat zijn statistieken toch geweldig, hè?). Normaal gesproken zou ik in bijna twee jaar tijd niet zó vaak naar de film gaan, maar laten we er even vanuit gaan dat dit wel het geval is. Het zou betekenen dat ik drie keer zoveel geld kwijt zou zijn aan entreekosten. Met andere woorden je bespaart dus een hoop geld door voor de PUC te kiezen.

Het geld wat je dan bespaart kun je weer gebruiken voor een duo-combo, bestaande uit twee maal drank en een grote popcorn, maar dat hoeft natuurlijk niet elke keer. Als het gaat om de bak popcorn, kan ik je een gemixte (zoet en zout) bak popcorn aanraden, want alleen zoet of zout is zo saai. Zo is elke hap een verrassing in het donker. Hm,... zouden de marketingmensen van Pathé misschien iets met zo'n slogan en actie moeten doen? Ik denk het wel, vooralsnog moet je altijd om de gemixte popcorn vragen. Het zou dus best leuk zijn als die actie er komt (hint!).

Wat zijn de voor- en nadelen van een Pathé Unlimited Card?

Momenteel is de PUC alleen in de volgende zeven steden geldig: Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Helmond en Groningen. Simpelweg omdat op dit moment de Pathé bioscopen zich in deze steden bevinden. Als filmliefhebber uit één van deze steden is het een echte must have. Hieronder volgen een aantal voordelen:

 • De PUC is elke dag geldig (ook feestdagen).
 • De PUC is geldig in alle Pathé bioscopen van Nederland.
 • De maandelijkse kosten zijn €18 (bezoek twee films en de kosten heb je eruit).
 • Er zijn geen entree- of afsluitkosten.
 • De PUC is te gebruiken voor alle reguliere voorstellingen van alle films (dit geldt dus ook voor de sneakpreview).
 • Je kunt onbeperkt naar de film, dus als filmliefhebber spaar je een hoop geld uit.
 • Als je even niets te doen hebt, kun je even naar de film gaan. Je gaat nu eenmaal sneller naar de bioscoop met een PUC.
 • Valt de film tegen, dan ga je gewoon naar een andere film en heb je geen geld weggegooid.

Naar mijn mening zijn er niet echt nadelen, maar als je er echt naar op zoek gaat, is er altijd wel wat te vinden. Wellicht zijn dit er een aantal:

 • De bioscoopkaarten zijn pas een uur voordat de film begint met de PUC op te halen.
 • De PUC is alleen te gebruiken bij de Pathé bioscopen en die zijn er niet in elke stad.
 • Als je om wat voor reden dan ook een maand lang niet naar de bioscoop kan gaan, dien je toch de maandelijkse kosten te betalen.

Verder voldoet Pathé waarschijnlijk niet volledig aan de behoefte van de alternatieve filmliefhebber, wat het filmhuis wel doet. In dat geval zou ik niet een Pathé Unlimited Card aanraden, maar wellicht een Cinevillepas. Dé Unlimited Card voor de filmhuizen. Eén minpunt, de pas is alleen in Amsterdam te gebruiken.

Conclusie

Om het even kort samen te vatten, komt het er op neer dat je niets aan de Pathé Unlimited Card hebt als je niet in of om één van de steden met een Pathé bioscoop woont, meer van het filmhuis houdt (al heeft Pathé ook de zogenaamde PAC films), vaak in het buitenland bent of simpelweg omdat je geen filmliefhebber bent.